Mäkilaurila

Mäkilaurila on reilusti yli 100-vuotias, pieteetillä perinnekorjattu vanha hirsitalo Hämeenlinnan Luolajassa vain neljän kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Vuonna 2009 tuon huonokuntoisen talovanhuksen osti eräs vakavaan mökkikuumeeseen sairastunut naishenkilö, joka pani heti tuulemaan. Remontti olikin valtava. Nyt talossa on kaikki mukavuudet, iso tupa ja muita huoneita, palju ja parikin saunaa, kaikki vuokrattavissa.

Nykyinen emäntä asuu itse Villen kanssa talon yläkerrassa. Emäntä emännöi mielellään talossa pidettäviä tilaisuuksia. Emännän erikoinen on espanjalainen ilta. Ilman emäntääkin voit vuokrata tuvan juhliisi, asiakastilaisuuteen, kokoukseen, koulutuspäivään tai muistotilaisuuteen. Useat syntymäpäivät, ylioppilasijuhlat ja muistotilaisuudet onkin tuvassa vietetty.

Viime vuosituhannen lopulla Mäkilaurila oli vielä maitotila. Tänään Mäkilaurilassa viljellään kulttuuria ja viihdytään. Emännän erikoinen on Espanja.

Tupa on edelleen talon sydän. Tyhjänä tuvassa on hyvin tilaa vaikka tanssia, ja se muuntuu helposti kodikkaaksi kokoushuoneeksi tai juhlatilaksi.

Vuokraa koko tunnelmallinen tupa tai sauna ja paljukin turvallisesti vain oman, pienen ryhmäsi käyttöön. Pieni on kaunista ja turvallista, vain oman pienen ryhmänne kesken.

Kulmakamari majoittaa kaksi henkilöä ja sähkösaunakin sisällä on vuokrattavissa.

 Mäkilaurila on ihan lähellä – kuin maalla.

Tupa

Kokouksiin, koulutuksiin, juhliin, muistotilaisuuksiin, polttareihin. Kaikki tilaisuudet turvallisesti vain oman ryhmänne kesken. Pieni on Mäkilaurilassa kaunista. Kun kolkko neukkari ei inspiroi.

Sauna ja palju

Paljukylpy Luolajan taivaan alla kruunaa päivän. Parasta paljuilu on kipakalla pakkasella. Lämpimässä paljussa viihtyy tosin erinomaisesti myös kesähelteellä ja räntäsateella.

Espanjalainen ilta tai -päivä (TYHY)

Tarjolla on tapasten lisäksi flamencotanssia ja taputuksia, kastanjettiesittely, viuhkakoulu, tortilla-akatemia. Tiukka tunnin TYHY-versio energisoi taatusti puuduttavimmankin koulutuspäivän.

Catering

Herkullista ruokaa tapahtumakohtaisesti. Tapakset ovat tuvan erikoisuus. Mäkilaurilan yhteistyökumppaneita ovat Rengon pitopalvelu ja Tasolounas.

Mäkilaurilan arvot ovat perinteissä, vanhan arvostuksessa ja kunnostamisessa. Vanhassa vara parempi, Ikeaa ihan inasen.

Mäkilaurila on ihan lähellä – kuin maalla.

Mäkilaurila sijaitsee Luolajan koulun kentän laidalla. Kentällä on pelikaukalo, koripallotelineitä, keinuja, ja talvella luistinrata. Näitä kannattaa myös Mäkilaurilan vuokralaisten hyödyntää. Metsää on ihan vieressä ja hyvänä talvena pihalta pääsee suoraan hiihtoladullekin.

Historiaa…Laurila ja Mäkilaurila. Maitotila, joka niitti mainetta hyvästä maidon laadusta. Tämä Luolajan kulma onkin rakennettu Mäkilaurilan maille. Puolet Luolajan koulustakin on rakennettu Mäkilaurilan maille. Markku Seppälä…

Mäkilaurilan asiakkaat ovat antaneet palautetta:

”Meillä oli pienen porukan illanvietto Mäkilaurilassa. Vanha, tunnelmallinen talo sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta, silti pihasaunassa ja paljussa tuntui kuin olisi maaseudun rauhassa. Tuvassa tarjoiltu ruoka oli maukasta, ja illan oheistoiminta flamencorytmeineen vei ajatukset kokonaan pois arjen huolista. Suosittelen lämpimästi ehtoisan emännän espanjalaista iltaa kaveriporukoille, perheille ja työpaikkojen työhyvinvointitoimintaan.” Lisää asiakaspalautteita Mäkilaurilan nettisivuilla Mäkilaurila.fi